Denne bloggen er ment å fungere som et verkttøy for alle på Rosthaug. Vi ønsker å tilby en tjeneste som er enkel å finne frem i og som er informativ og lett å anvende. Derfor skal det her komme litt tips og triks om hvordan man kan bruke bloggen effektivt. (trykk på bildene for å få de i full størrelse)

RSS-feed:

RSS feeder

RSS-feed er en fin metode for å få en notifikasjon i nettleseren om at bloggen er oppdatert. Trykk på det oransje ikonet og du vil bli ført videre til:

abboner nå

Dette er hentet fra Firefox men det skal se ganske likt ut i andre nettlesere. Trykk på abboner nå-knappen.

Du skal nå enten få en knapp rett under adresselinjen (der man skriver inn f.eks. http://www.vg.no) som heter Rosthaug bibliotekblogg. Denne skriften vil bli fet om det er en oppdatering på bloggen, og ved da å trykke på Rosthaug bibliotekblogg vil du få se hva som er nytt.

Alternativt kan RSS feeden havne blant bokmerker og det vil se noe lignende slik ut:

oppdateringer

Kategorier:

velge kategori

Kategorier er enkelt og greit hva vi publiserer er inndelt i. Hvis du vil se på alle fagbøkene vi har lagt ut kan man trykke på faglitteratur og får da opp (i skrivende stund) de 11 artikklene som er om fagbøker.

Hvis du vil se alle artikkler publisert en bestemt måned kan man trykke på det og får avgrenset til alle nyheter uansett medie. Eller man kan velge dato i kalenderen om man vil se fra bare en bestemt dato.

Tags:

Alle poster er markert med tags som forsøker å beskrive kortfattet hva boka, filmen osv. handler om. Om man trykker på en av disse taggene vil man få opp alt som er tagget med det samme ordet. Trykker man på f.eks. taggen krim så vil man få opp alle nyheter som er tagget med krim. Dette gjør det lett å finne frem til lignende verker for å få en oversikt over hva biblioteket har.

Reklamer