Bowling for ColumbineMoore, Michael – Bowling for Columbine : One nation under the gun.

En morsom, engasjerende og provoserende dokumentar – om et utrolig viktig og aktuelt tema. En av de beste dokumentarfilmene som noensinne er laget!
Hvorfor drepes tusenvis av mennesker i USA hvert år? Hva fikk en 6-åring til å skyte en annen 6-åring i Illinois?Hva var grunnen til at to tenåringer tok livet av 12 klassekamerater og en lærer – og senere seg selv – på Columbine High School, en aprildag i 1999? At de var ute og spilte bowling kun timer før tragedien fant sted? Michael Moore reiser rundt i hele USA for å finne årsaken til alle tragediene. Svaret kan ikke være tilgjengeligheten på våpen alene, det viser statistikk fra andre land. Er det historiske grunner til all volden, eller kanskje religiøse eller kulturelle grunner?

Moore tar opp temaer som våpenkontroll, velferd, sysselsettingstiltak samt vold og frykt i media. Han tar også med to overlevende etter massakren ved Columbine High til K-Marts hovedkontor for å returnere en kule som ble avfyrt under dramaet. Den sitter fortsatt i kroppen til den ene..

Reklamer