Hagerup, Klaus / Den statiske mannen.

«Victor Abel er en nærmest usynlig mann. Han er ugift og lever et rolig og stille liv og har jobb som konsulent i teknisk etat i Fredrikstad kommune. En lørdag formiddag observerer han en mann som opptrer som levende statue i byen. Mannen stiller seg opp på steder hvor folk samles og står helt urørlig i mange timer i strekk. Etter møtet med denne statiske mannen finner Victor Abel ut at han også vil bli statisk. Han vil bli synlig for første gang i sitt 60-årige liv.»

Lydklipp kan høres her.

 

Hoel, Sigurd / Møte ved milepælen : en klassiker om det vanskelige krigsoppgjøret.

«Hørespill fra 1978. Hvorfor ble noen nordmenn landssvikere under siste verdenskrig? Det er spørsmålet Sigurd Hoel stiller i denne boken, kanskje den betydeligste romanen som er skrevet om okkupasjonstiden i Norge. Etter hvert som dikterens rettergang skrider frem, kommer ikke bare svikerne, men også domsmenn og dommere på anklagebenken.»

Lydklipp kan høres her.

 

Hamsun, Knut / Mysterier

«I fjor midt på sommeren blev en liten norsk kystby skueplass for nogen høistusædvanlige begivenheter. Det dukket op en fremmed i byen, en viss Nagel, enmærkelig og eiemdommelig charlatan…» Med disse ordene innleder Knut Hamsun «Mysterier», hans annen roman, den første etter «Sult». Hovedpersonen, Johan Nilsen Nagel, er en variant av Hamsuns romantiske helt. Han er en selvopptatt person, morsom, full av innfall og luner, åndfull og begavet. Hørespill fra 1971.»

Lydklipp kan høres her.

 

Indridason, Arnaldur / Fjellet

«En mørk høstkveld på Island blir en kvinne funnet død på ei hytte. Det meste tyder på selvmord, men omstendigheter rundt dødsfallet får Erlendur til å sette i gang en undersøkelse.Han bringes inn i en verden av mystikk og troen på det okkulte. Indridason er kjent for mørk og iskald spenning og har ligget på bestselgerlistene med sine to siste utgivelser.»

 

Egeland, Tom / Trollspeilet.

«NRKs dramatisering av kriminalromanen «Trollspeilet» sendes som påskekrim på radio i 2009. Kristin Bye, fjernsynsreporter i nyhetssendingen «24 timer», får tilsendt noen grufulle amatørvideoer. Avsenderen er en mann som forfølger og kidnapper fremmede kvinner, for så å filme når han dreper dem. Motvillig blir hun TV-kanalens frontfigur i hele Norges jakt på videofotografen som tilber henne. Mens politiet og mediene forsøker å sirkle inn morderen, bruker «24 timer» bildene for hva de er verd.»

 

Nygårdshaug, Gert / Dødens codex

«Fredric Drum befinner seg i Italia, hvor han skal tyde en gammel, gresk tekst. Så blir et mord blir begått, tilsynelatende uten grunn, og Fredrik Drum vikles inn i en mordgåte med ingrediensene mystikk, gresk filosofi og mørk middelalder. Dette er den tredje romanen om Fredric Drum og Skarphedin Olsen. Denne utgaven er ei lydbok i MP3-format. Den kan kun spilles i CD-spillere som kan spille av dette formatet.»

 

Eckhart, Tolle / Lev her og nå : lydbok med avspenning og meditasjon

«Eckhart Tolles budskap er enkelt: Tilstedeværelse i øyeblikket er nøkkelen til indre fred og frihet. Han oppfordrer oss til å bryte identifikasjonen med tanken og være til stede her og nå. Da vil lidelser og problemer opphøre. Boken ble utgitt på norsk i 2004. Lydboken inneholder også guidete meditasjoner og avspenningsmusikk.»

Reklamer