Vi går nå inn i den delen av skoleåret hvor filmer spiller en større rolle. Biblioteket sørger såklart for dine behov med et stort utvalg både faglig relatert og vanlige spillefilmer. Her følger en liste med noen av de nyeste filmene og tv-seriene biblioteket har.

 

Lilyhammer

Lilyhammer (TV-serie DVD)

«Steven van Zandt (The Sopranos) spiller mafiaboss fra New York som må gå i dekning. Valget faller på Lillehammer, OL-byen han falt pladask for i 1994. Overgangen fra å være en fryktet gangster i New York, til å bli en arbeidsledig innvandrer på Lillehammer blir ikke enkel.

Serien er en actionkomedie og handler om Frank Tagliano, som må gå i dekning i OL-byen Lillehammer etter å ha vitnet i en rettssak i USA. Frank møter store utfordringer i overgangen fra å være en fryktet og respektert gangster i New York til å bli arbeidsledig innvandrer i Oppland; også i det norske bygdesamfunnet må han ty til gamle, skruppelløse metoder for å komme seg opp og frem.»

 

The Mechanic

 

The Mechanic (action, Blu-ray og DVD)

«Arthur Bishop er bransjens mest iskalde leiemorder. Han er uhyre effektiv og tenker aldri to ganger over et mord. Men i det øyeblikk hans mentor og nære venn blir myrdet, endrer den kyniske jobben seg til et personlig og dødbringende hevntokt. Der har Bishop evnene som trengs …

Jason Statham, actionstjernen med knoker av stål, gir alt i denne heseblesende og nervepirrende action- og spenningsfilmen. Fra produsentene av de like actionfylte «The Expendables», «Tomb Raider» og «Rocky Balboa».»

 

The Girl With the Dragon Tattoo

 

The Girl With the Dragon Tattoo (thriller, Blu-ray og DVD)

«Den fengselsdømte journalisten Mikael Blomkvist (Daniel Craig) aksepterer en invitasjon om å etterforske, i all hemmelighet, et førti år gammelt uoppklart mord på oppdrag fra offerets onkel, den svenske industriherren Henrik Vanger (Christopher Plummer). Samtidig oppdager den tatoverte hackeren Lisbeth Salander (Rooney Mara), leid inn for å skaffe opplysninger om Blomkvist, sannheten bak konspirasjonen som førte til hans avgang og dom. Ført sammen av skjebnen, oppdager den uodde duoen en fordekt historie om mord og seksuelt misbruk som ligger som en verkebyll under den glansbildeaktige fasaden av Sveriges industrielle fortid, samtidig som de nærmer seg en taus ondskap som venter på å eliminere dem begge.»

 

Marie Antoinette

 

Marie Antoinette (drama, DVD)

 

«Når hun var 19 ble hun dronning. Ved fylte 20 var hun en legende.

Oscar-vinner Sofia Coppola skildrer her i sin tredje kritikersuksess, Marie Antoinettes stormfulle liv. Kirsten Dunst portretterer den østerrikske barneprinsessen som gifter seg med Frankrikes unge og likegyldige Ludvig XVI (Jason Schwartzman). Marie Anoinette følte seg isolert i et kongelig hoff der skandaler og intriger var hverdagskost. Hun utfordret både adel og borderskap ved å leve som en rockestjerne, noe som beseglet hennes skjebne.»

 

Midnight In Paris

 

Midnight In Paris (romantisk komedie, DVD)

 

«»Midnight in Paris» er Woody Allens elegante og sjarmerende kjærlighetshyllest til Paris.

Gil og hans forlovede Inez bestemmer seg for å være med foreldrene til Inez til Paris i forbindelse med en forretningsreise. Byen vekker stadig glemte minner for Gil og får ham til å overveie om den veien han valgte i livet virkelig er den rette. Et spørsmål som selv de øvrige familiemedlemmene grublet over og krever sine svar.»

 

Tintin : Enhjørningens hemmelighet

 

Tintin : Enhjørningens hemmelighet (komedie, DVD)

 

«I Eventyret om Tintin: Enhjørningens hemmelighet, må den modige reporteren Tintin, hans trofaste hund Terry og den morske Kaptein Haddock skynde seg for å finne det lenge savnede skipet «Enhjørningen», som inneholder hemmeligheten om en gammel skatt … Og nøkkelen til en gammel forbannelse.»

 

Reklamer