Jernkvinnen er et overraskende, intimt portrett av en ekstraordinær og omstridt kvinne. Meryl Streep er glitrende som Margaret Thatcher, en rolle hun innkasserte både en Oscar og en Golden Globe for.

Elsket og hatet – Thatcher er en ikonisk figur på verdensscenen. Hun var den første (og hittil eneste) kvinnelige statsministeren i Storbritannia, og en av det 20. århundrets mest berømte og innflytelsesrike kvinner. Jernkvinnen er historien om en kvinne som kom fra ingensteds fra, som kjempet seg gjennom kjønns- og klasseskiller for å bli hørt i en mannsdominert verden. Det er en film om makt – og prisen man må betale for makten.

Hva skjer når en meget hvit europeisk mann kjøper seg en diplomattittel som over natten forvandler ham til ambassadør i en av Afrikas mest mislykkede nasjonalstater?

En merkelig, gåtefull og dekadent hvit europeer med en nyanskaffet ambassadørtittel ankommer Den sentralafrikanske republikk for å lede en diplomatisk stasjon som skal representere Liberia. Offisielt er han der som velgjørende rik forretningsmann som skal starte en fyrstikkfabrikk – for gi opplæring og arbeid til lokalbefolkningen. Uoffisielt er han der for å få tilgang til Den sentralafrikanske republikks enorme diamantreserver.

Ambassadøren er en genrebrytende tragisk satire om afrikansk diplomatis bisarre og skjulte verden, der gin & tonic flyter fritt og diamantsvindlere og korrupte politikere slipper unna med alt.

Filmen ble utvalgt til åpningsfilm på IDFA i november 2011, verdens største og mest prestisjefylte filmfestival for dokumentarfilm, og ble også vist på Sundance-festivalen i januar 2012.

Reklamer